3 Ocak 2012 Salı

SABİHA GÖKÇEN 'DÜNYANIN EN İYİSİ'

Sabih Gökçen Havalimanı yeni terminal binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri” kapsamında kendi alanında “Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü”ne layık görüldü.


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul sektöründe mükemmelliği teşvik etmek ve uluslararası bir standart oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikle, emlak geliştiricileri, mimarlar, iç tasarımcılar, finans ve yayın kuruluşlarının temsil edildiği 80 kişilik seçici kurul tarafından dünyanın en iyileri belirlendi.

Suudi Arabistan, Avrupa, Afrika, Amerika ve Asya Pasifik olmak üzere farklı bölgeleri kapsayan ödül programında ilk etapta her bölgeden her kategoriden en yüksek puanı alan adaylar tespit edildi. Yıl sonu itibarıyla da, uluslararası düzeyde ödül için, adaylar yeniden bir değerlendirmeye tabi tutuldu ve buna göre dünyanın en iyileri seçildi.

Bu kapsamda, proje mimarlığını Tekeli-Sisa'nın yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası da, “Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri”nde kendi alanında “Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü”ne hak kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder