19 Mayıs 2011 Perşembe

TÜRKAN SAYLAN ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Türkan Saylan anısına bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Türkan Saylan Onur Ödülleri'', törenle sahiplerine verildi.

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Türkan Saylan'ın, aklı ile yüreğinin sesini birlikte dinlemeyi başarmış çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Saylan'ın, kız çocuklarının eğitimine verdiği destekle de çok anıldığını dile getiren Çelikel, şöyle devam etti:
''Türkan Saylan, ÇYDD'nin bugüne gelmesi için çok çalıştı. Saylan, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in temel felsefelerinin çağdaş Türkiye'yi oluşturacağına inanmıştı. Saylan'ın hayatı, bir insanın tek başına neler yapabileceğinin örneğidir. Artık genç kızlarımız, kır çiçeklerimiz, kardelenlerimiz, yeni öğretmenlerimiz, içlerine akıttıkları gözyaşlarıyla yeni Türkan Saylan'lar yetiştirecek.''

Törende, basın dalında gazeteci Bekir Coşkun'a verilen ödülü, Coşkun adına gazeteci Cengiz Yıldırım, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nun elinden aldı.

Eğitim alanında Türk Eğitim Vakfına layık görülen ödül, vakfın Genel Müdürü Turgut Bozkurt ve Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal'a verildi.

Sanat dalında Müjdat Gezen'e verilen ödülü, Gezen adına Müjdat Gezen Sanat Merkezi yöneticilerinden Banu Güney aldı.

Törende, edebiyat dalındaki ödül Yaşar Kemal'e, sosyal sorumluluk projesi dalında da ''Baba Beni Okula Gönder Kampanyası''na katkılarından dolayı proje yöneticisi Hande Sabuncuoğlu'na takdim edildi.

Türkan Saylan Onur Ödülü ise Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e layık görüldü. Törene katılmayan Sezer ile telefonda görüştüklerini belirten Mustafa Zengin, ''Görüşmemizde, kendisinin özellikle bu tür ödüllere gelme taraftarı olmadığını ancak bundan büyük bir onur duyduğunu söyledi. En kısa zamanda da Maltepe'ye gelerek bizleri ziyaret etme sözü verdi'' dedi.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder