19 Mayıs 2011 Perşembe

BAŞLIYOOOOR, FESTİVAL BAŞLIYOR!..

DOCUMENTARIST İstanbul Belgesel Günleri, 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihleri arasında belgeselseverlerle 4'üncü kez buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin bu seneki programında dünyanın önemli festivallerinden seçilmiş 80'den fazla film yer alıyor.

CNN TÜRK'ün sponsorluğunda gerçekleşen DOCUMENTARIST'in bu yılki programı; Tükettiğimiz Dünya, İnsan Manzaraları: Portreler, Uluslararası Panaroma, Post-Komünizm Dönemi, Focus Romanya, Arap Dünyasından, Antropoloji-Belgesel, Müzik Filmleri temaları altında yer alan ve geniş bir yelpazeye uzanan filmleriyle dikkat çekiyor.

Türk belgeselcilerin filmleri SİYAD Seçkisi ve Türkiye Panaroma başlıkları altında DOCUMENTARIST kapsamında izleyiciyle buluşacak.

Yaşayan en önemli belgeselcilerden olan Çek sinemacı Helena Trestikova, Akbank Sanat ve Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'nun işbirliği ile festivalin onur konuğu olacak.

Usta yönetmenin çekimleri 15 yıl gibi uzun sürelere yayılan insan portreleri de dahil olmak üzere en bilinen filmlerinden geniş bir seçki sunulacak.

Trestikova ayrıca 4 Haziran Cumartesi günü bir sinema dersi verecek.

Türkiye'deki belgeselseverlerle ilk kez buluşacak olan, Kanada'nın önemli antropologlarından ve görsel antropolojinin öncülerinden  Asen Balikci'nin Alaska'dan Bulgaristan'a çeşitli coğrafyalarda çektiği filmlerden bir seçki DOCUMENTARIST programında yer alıyor.

Kışın en şiddetli zamanlarında, köpekleriyle seyahat eden Netsilik Eskimoları'nın yaşamlarından kesitler sunan ve iki bölümden oluşan "Deniz Buz Kampında Kış", Asen Balikci seçkisinin en göze çarpan filmleri olarak dikkat çekiyor.

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder