5 Nisan 2010 Pazartesi

KIZILDERİLİLER DANS ETMEYE GELİYOR

ABD’nin en tanınmış Kızılderili kabilelerinden Redhawk (Kızıl Şahin) Kızılderilileri’nin Sanat Konseyi Direktörü Cliff Mathias, Türkiye’nin en büyük yöresel festivallerinden Giresun Festivali’ne katılmayı kabul etti.

ABD’deki Giresun USA Derneği başkanı Orhan Bayram’ın davetini kabul eden Kızıl Şahinler, festivale katılacak Başbakan Tayyip Erdoğan için de “tam tam” dansı yapacaklar.

Hürriyet gazetesinin haberine göre 9-10-11 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul’da Feshane’de yapılacak festivale geçen yıl 600 bin kişinin katıldığını, bu sene 1 milyonun üzerinde katılımcı beklediklerini belirten Orhan Bayram, Kızılderili grubun festival sonrası birçok ulusal televizyonda programa çıkacağını da belirtti.

Bayram, Giresun USA’nın Philadelphia’da 1 Mayıs’ta yapacağı yürüyüşe Kızılderili ekiplerin katılacağını müjdesini de verdi.

Redhawk Kızılderilileri Sanat Konseyi Direktörü Cliff Mathias da, Türkiye’ye ilk defa gideceklerini belirterek, “Bizler için güzel bir tecrübe olacak. Türkiye ile sıcak dostluk ilişkileri kurmayı umuyoruz” diye konuştu.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder