5 Nisan 2010 Pazartesi

ÇİN'DE MADENCİLER BİR BİR KURTARILIYOR

Çin'de su altında kalan bir kömür madeninde sıkışan dört madenci daha kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına yaklaşık 3000 kişi katılıyor. Madencilere sekiz gündür ulaşılmaya çalışılıyordu. Arama kurtarma ekipleri, madende yaklaşık 95 işçinin halen hayatta olduğunu düşünüyor.

Ekipler, ilk olarak dokuz madenciden oluşan bir grubu kurtarmayı başardı. Televizyonlarda madencilerin alkışlar arasında ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı görüntülere yer verildi. Devlet medyası, madende hayatta olduğu sanılan 95 madencinin tümüne ulaşılmaya çalışıldığını duyurdu.

Shanxi eyaletindeki Wangjialing madeni, madencilerin bir duvarı yıkmalarının altından su altında kalmıştı. Madende sıkışan 153 kişinin kurtarılması için sekiz gündür yaklaşık 3 bin kişi seferber olmuştu.

BBC'nin Pekin muhabiri Damian Grammaticas, televizyonlarda yayımlanan haberlerde madencilerin kendilerini kemerlerle madenin duvarına bağladıklarının ve üç gün boyunca bu şekilde asılı kaldıktan sonra sel sularıyla sürüklenen bir yük arabasına binmeyi başardıklarının anlatıldığını söylüyor.

Wangjialing madeninde geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen kazadan 100 kişi kurtulmuş, 153 kişi ise madende sıkışıp kalmıştı.

BBC TÜRKÇE

0 yorum:

Yorum Gönder