17 Mart 2010 Çarşamba

BERLİN LALESİ TÜRKİYEMSPOR'A

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl dördüncü kez verilen Berlin Lalesi (Berliner Tulpe) ödülünü Türkiyemspor ile Almanca ve Türkçe iki dilli eğitim veren Aziz Nesin İlkokulu paylaştı. İki kurum toplam 10 bin Euro'luk para ödülünü paylaştı.

Berlin Belediye Sarayında düzenlenen törende, Almanya'da faaliyet gösteren Türkiyemspor Başkanı Celal Bingöl ve Kreuzberg semtindeki Aziz Nesin İlkokulu Müdürü Demet Siemund'a ödülleri, Berlin Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Klaus Wowereit ile eski Federal Meclis Başkanı olan jüri başkanı Rita Süssmuth tarafından verildi.

Siemund, ödülün kendileri için çok değerli olduğunu belirterek jüriye teşekkür ederken, Bingöl de uzun yıllardan bu yana sosyal alandaki çabalarından dolayı bu ödülü hak ettiklerini düşündüğünü söyledi.

Wowereit de konuşmasında, hala göçmenlerin Alman toplumuna uyumunun bir hayal olduğuna inananların bulunduğuna işaret ederek, "Halbuki uyum milyonlarca kez başarıldı ve bundan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

Berlin Lalesi ödülü Türk ve Alman toplumları arasındaki işbirliğini gösteren iki toplum arasındaki sağduyulu yaklaşımı öne çıkaran projelere veriliyor.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder