17 Mart 2010 Çarşamba

GİZLİ YETENEKLER KEŞFEDİLDİ

Antik Aryalar Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi kontra tenor Kaan Buldular oldu.

Uluslararası opera otoritelerinin jüriliğinde gerçekleşen yarışmada birincilik ödülüne kontra tenor Kaan Buldular değer görülürken ilk üç derecede yer alan sanatçılar gelecek yıl İtalya’da düzenlenecek uluslararası vokal yarışmasına ön elemesiz katılacaklar. Yarışmanın ikincilik ödülünü Bahadır Noyan Coşar, üçüncülük ödülünü Caner Akın alırken Antik A.Ş. Özel Ödülü ise Ayşe Beril Yürekli'ye verildi.

Birinci olan Kaan Buldular ödül olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'ndan orkestra eşliğinde konser hakkı kazandı. Bunun yanı sıra 7 bin TL ödül ve 3 dönem İtalyanca dil kursu gibi ödüller alırken ikinci olan ve üçüncü olanlar İstanbul Devlet Opera Balesi Süreyya Operası sahnesinde piyano eşliğinde konser, dil kursları ve para ödülleri kazandılar.

Antik Aryalar Yarışması jüri üyelerinden As.Li.Co. Başkanı ve “Teatro Sociale” (Como-İtalya) Başkan Yardımcısı Giovanna Lomazzi, şu açıklamayı yaptı: “Bu yarışmanın çok farklı olduğu kanısındayım. Jüri olarak yer almaktan büyük onur duydum. Tüm müzik türlerinin ele alındığı birçok yarışmalarda bulundum fakat ilk defa konsepti Antik Aryalar olan bir yarışmada jüri üyesi olarak yer alıyorum. Bu nedenle Antik A.Ş.’nin böyle bir yarışma düzenlemesi gerçekten çok önemli. Kalite çok iyiydi, çok değerli sesler içinden seçim yapmakta çok zorlandık.”

1981 yılından beri ülkemizde kültür ve sanat alanında birçok ilke imza atarak hizmet veren müzayede kurumu Antik A.Ş.’nin düzenlediği Antik Aryalar yarışmasına ilgi yoğundu. Bir çok farklı şehirden 80’nin üzerinde yarışmacı arasından seçilen 10 finalist Süreyya operasında uluslararası jürinin önünde kendilerini gösterme şansı elde ettiler.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder