3 Mart 2010 Çarşamba

BM'DEN KADINLARI AIDS'TEN KORUMA KAMPANYASI

Birleşmiş Milletler (BM) kadınların HIV/AIDS'ten korunmalarını sağlamak amacıyla yeni bir küresel kampanya başlattı.

BM'de devam eden 54. dönem Kadının Statüsü Komisyonu toplantıları sırasında, BM'nin AIDS hastalığıyla mücadele eden kurumu UNAIDS Başkanı Michel Sidibe ve ünlü İskoçyalı şarkıcı ve insan hakları savunucusu Annie Lennox'un katılımıyla, kadınların HIV'ten korunmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan yeni kampanya basına tanıtıldı.

"Kadınlar, Genç Kızlar, Cinsiyet Eşitliği ve HIV için Hızlandırılmış Ülke Eylem Planı 2010-2014" adlı 5 yıllık kampanya, kadınların HIV/AIDS'ten korunmalarını sağlama ve virüsü taşıyan kadınlara yardımcı olabilmek amacıyla BM ile üye devletler ve sivil toplum örgütleri arasında işbirliği yapılmasını öngörüyor.

UNAIDS Başkanı Sidibe, dünyada 15 ile 49 yaş arasındaki genç kız ile kadın ölümleri ve hastalıklarının en başta gelen nedeninin HIV olduğunu belirterek, HIV bulaşan kadın oranının son 10 yılda dünyanın pek çok bölgesinde arttığını söyledi.

Sahra altı Afrika'da HIV taşıyan kişilerin yüzde 60'ının kadın olduğunu, bu bölgede her yıl 400 bin bebeğin HIV taşıyıcısı olarak doğduğunu bildiren Sidibe, tecavüz edilen ya da seks ticaretinin kurbanı olan pek çok kadının da HIV'e yakalandığını kaydetti.

İskoçyalı ünlü şarkıcı ve insan hakları savunucusu Annie Lenox da BM'deki toplantıya, üzerinde "HIV Pozitif" yazan özel tasarlanmış parlak kırmızı bir tişörtle katıldı.

TNN – AA

0 yorum:

Yorum Gönder