22 Mayıs 2014 Perşembe

BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU VARNA’DAN ‘BİRİNCİLİK’LE DÖNDÜ



Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan’ın Varna kentinde 15-18 Mayıs günlerinde düzenlenen International May Choir Competition’da Karma Korolar kategorisinde birinci oldu, Gözbek, Genç Şef Özel Ödülü’ne de lâyık görüldü.

Daha önce ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya ve Macaristan gibi ülkelerde katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarılarla ülkemizi gururlandıran Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan’ın Varna kentinde bu yıl yarışmanın 35.si düzenlenen ve dünyanın sayılı korolarının kabul aldığı, 'International May Choir Competition’dan da ödüllerle döndü.
Aralarında Romanya, Almanya, Sırbistan gibi ülkelerin bulunduğu güçlü rakipler karşısında sergilediği başarılı performansla Karma Korolar kategorisinde Birincilik Ödülü’nü elde eden topluluğun 2007 yılından bu yana şefliğini sürdüren Masis Aram Gözbek de yarışma jürisi tarafından Genç Şef Özel Ödülü’ne layık görüldü. Koro, kapanış seremonisinde dakikalarca ayakta alkışlandı. Koro Cumhuriyet Gazetesi’nin 90.Yıl Kutlaması'nda da konser vermiş, defalarca sahneye davet edilmişti.
Çalışmalarını büyük bir özveri ve disiplinle sürdüren Boğaziçi Caz Korosu, 9-19 Temmuz tarihleri arasında Letonya’da düzenlenecek 8. Dünya Koro Olimpiyatları’na ve 20-27 Ekim tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek Polyfollia Uluslararası Koro Festivali’ne dünya çapında davet edilen 10 ekipten biri olarak katılmaya hazırlanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder