27 Eylül 2013 Cuma

ARI ÜRÜNLERİ SAĞLIK KAYNAĞI

Muğla'da 3 bin 900 üyesi bulunan Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından 2010 yılında kurulan Türkiye'nin ilk Arıcılık Müzesi'nde, 1900'lü yıllardan bugüne kadar kullanılan kovanlarla arıcılık eşya ve aletleri sergileniyor. Müzeyi ziyaret eden astım bronşit hastaları, apiterapi yöntemini kullanarak tedavi oluyor.
Ziyaretçiler, en çok Akvaryum Kovanı’na ilgi gösteriyor. Kovanın içerisinde bulunan binlerce arının kokusunu (propolisi) soluyan astım bronşit hastaları büyük bir rahatlık yaşıyor.
Propolisinin gram pozitif bakterilerine karşı antibakteriyel etkiye sahip olduğunu belirten MAYBİR’de görevli Gıda Mühendisi Yasin Kırgız şu bilgileri verdi:
"Özellikle Arı ürünleri ile tedavi yöntemleri hızlı bir gelişme gösteriyor. Ülkemizde ise arı ürünlerinin sağlığa faydalı olduğu biliniyor. Ancak bu ürünlerin tıbbi özellikleriyle ilgili yeterli araştırmalar yok. Bal, polen, propolis, arı sütü, arı zehri gibi arıcılık ürünler çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıyor. Arının kokusunun adı verildiği propolis, gram pozitif bakterilere karşı antibakteriyel etkiye sahiptir. Solunum yoluyla alındığında romatizmaya ve astıma iyi gelmekte, gut hastalığının tedavisinde ve sinirleri yatıştırmada kullanılmakta, doku yenilenmesini sağlamakta ve kötü huylu tümör hücrelerinin gelişimini engellemektedir."

0 yorum:

Yorum Gönder