27 Eylül 2013 Cuma

SÜREYYA KONSERLERİ ALMAN GENÇLİK ORKESTRASIYLA BAŞLIYOR



Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası(KBSO) Klasik müzik konser sezonuna Buxtehude Gençlik Senfoni Orkestrası’nın 29 Eylül Pazar ve 30 Eylül Pazartesi akşamları saat 20.00'de vereceği iki konserle başlıyor.

Genç ve yetenekli sanatçılardan oluşan topluluğun, İstanbul'da vereceği bu açılış konserleri geç barok döneminden geç romantizme kadar bestelenen parçaları bir araya getiriyor. İlk konserde orkestra,C. W. Gluck, G. P. Telemann, A. Pasculli, A. Salieri, C. Saint –Saens’ın eserlerini, ikinci konserde ise, C. W. Gluck , J. Haydn, L. V. Beethoven, A. Salieri, C. Saint –Saens’ın eserleri seslendirecek.
1988'de birkaç telli ve üflemeli için kurulan Buxtehude Gençlik Orkestrası, Hamburg metropolitindeki genç müzisyenleri bir araya getiren gerçek bir senfoni orkestrasına dönüştü. Topluluğun çoğu 18 yaş altında ve en gençleri de 11 yaşında.
Diğer gençlik orkestralarının aksine, İstanbul kökenli olup Almanya'da yaşayan ve misafir sanatçı olarak orkestraya katılan profesyönel obuacı Selen Schaper Kurbanoğlu hariç, tüm solistler orkestranın düzenli üyeleri. Orkestra şefi Andreas Désor, 16 yaşındayken orkestranın ilk üyelerinden biri olmuş, daha sonra müzik eğitimi alarak profesyonel obuacı, 2012'de de orkestraya geri dönerek şefliğini üstlendi.

0 yorum:

Yorum Gönder