20 Ağustos 2013 Salı

CANNES FİLMEKİMİ'NE TAŞINDI



Sonbaharın sinema durağı Filmekimi, bu yılın Cannes Film Festivali'nde yarışan filmlerden dokuz tanesini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu sene 12.si düzenlenecek Filmekimi’nden haberler gelmeye devam ediyor. Bu sene gösterildiği Cannes Film Festivali’nde hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan ve Altın Palmiye’ye layık görülen Abdellatif Kechiche filmi ‘Blue is the Warmest Colour’ın festivalde yer alacağı açıklanmıştı. Festivalin bu seneki ilk sürprizi bir Türk filmine de yer verecek olması. Onur Ünlü’nün İstanbul Film Festivali’nde ‘en iyi film ödülü’ aldıktan sonra dağıtıma girmeyip bağımsız gösterimler yapan filmi ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ Filmekimi’nde olacak. Bu sene Cannes Film Festivali’nde de gösterimi yapılan Hirokazu Koreeda’nın, oğlu sandığı 6 yaşındaki çocuğun aslında oğlu olmadığını öğrendiğinde hayatı değişen bir babanın hikâyesini anlattığı filmi ‘Like Father Like Son’ın yanı sıra eğlenceli olduğu kadar alaycı üslubuna alışık olduğumuz yönetmen Felix Van Groeningen’in zıt kutupların aşkını anlattığı filmi ‘The Broken Circle Breakdown’ gibi filmler de listede. Amerikalı bağımsız yönetmen Jim Jarmusch da ‘The Limits of Control’ün ardından bir kez daha Tilda Swinton’u başrole taşıdığı ‘Only Lovers Left Alive’ ile festivalin konuk isimlerinden bir diğeri.
Fransız yönetmen ve senarist François Ozon ise 17 yaşındaki bir kızın portresini anlattığı ‘Jeune&Jolie’ ile dönüş yapıyor. Festivalin sürpriz filmlerinden biri ise ‘Santa Sangre’, ‘The Holy Mountain’ gibi kült filmleriyle hayranı olduğumuz yönetmen Alejandro Jodorowsky. Yönetmen bu sene ‘La Danza de la Realidad’ filmi ile salonlardaki yerini alacak. 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Vodafone Freezone sponsorluğunda gerçekleşecek festivalin bilet satışı ise 21 Eylül günü başlayacak. Festivalde ana sponsor Vodafone kullanıcıları bir bilet alana bir bilet bedava kampanyasından da yararlanabilecek. Festival, Bursa, İzmir, Diyarbakır , Gaziantep, Trabzon, Ankara ve Batman’da da sinemaseverlerle buluşacak.

0 yorum:

Yorum Gönder