2 Temmuz 2013 Salı

KIRKPINAR HAFTASI BAŞLADI



Geleneksel 652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası, renkli görüntülerle başladı. Açılış törenlerine renkli kıyafetleri ve kostümleri ile katılan gösteri ekipleri büyük ilgi gördü.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 652'nci kez yapılacak olan Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri yürüyüş kortejinin belediye binası önünde toplanmasıyla başladı. Edirne Valisi yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ve son beş yılın Kırkpınar Ağası olan işadamı Seyfettin Selim'in yer aldığı yürüyüş korteji bando takımı eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Balkanlardan, yurt dışından ve Türkiye 'nin çeşitli kentlerinden gelen gösteri grupları da eşlik etti. Renkli kıyafetleri ve ilginç kostümleriyle gösteri ekipleri dikkat çekti. Protokolün anıta çelenk koymasının ardından açılış törenleri 25 Kasım Şehir Stadyumu'nda devam etti. Açılışa katılan ekiplerin resmi geçitlerinin ardından kürsüye çıkan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, "İnşallah tarihi Kırkıpanır'ın 652 yılında da şanına yakışır bir şekilde kazasız belasız geçirmeyi temenni ediyorum. Kırkpınar ata sporumuza destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.
Edirne Vali yardımcısı Abdullah Aslaner'de, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde tüm pehlivanlara başarılar dilediğini söyledi. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye'nin çeşitli kentleri, Avrupa ve Balkanlardan gelen dans gurupları gösteri sundu.
Güreşler ise Cuma günü başlayacak ve pazar günü yapılacak olan final güreşinin ardından başpehlivan belirlenecek.

0 yorum:

Yorum Gönder