2 Temmuz 2013 Salı

POSTALARI ARTIK SAATTEN ATACAĞIZ



Akıllı cep telefonu rekabetinden sonra şimdi tüm dünyada ‘akıllı saat’ yarışı başlıyor. Sony, Motorolla ve Pebble’nin akıllı saatlerinden sonra gözler Apple, Samsung ve Google gibi teknoloji devlerinin ürünlerine çevrildi. Apple, ‘iWatch’ için Japonya’da ilk ciddi adımını attı.

Giyilebilir teknolojiler son dönemlerin en popüler ürünleri arasında bulunuyor. Google’ın akıllı gözlüğü ‘Glass’tan sonra daha popüler hale gelen giyibilebilir teknoloji ürünleri, ‘akıllı saat’ rekabetiyle gündeme geliyor. Sony ve Motorola gibi dev şirketlerin ürünlerinden sonra Apple’ın da akıllı saat üretimi için hazırlandığı belirtilirken, Samsung ve Google’ın ise akıllı saat üzerindeki çalışmaları sürüyor. ‘Akıllı saatler’ önümüzdeki dönemde, LED ekran teknolojiyle, elektronik posta alımından, internete bağlanmaya, kamera ve fotoğraf özelliklerinden, sosyal medya platformlarına kadar bir çok teknolojik özelliği bünyesinde bulunduracak.
Yapılan araştırmalar, akıllı saat kategorisinde 2013 yılında kayda değer bir satış rakamına ulaşılacağını gösteriyor. ABI Research’ün paylaştığı bilgilere göre 2013 yılında 1.2 milyon adet akıllı saat satılması, 2016’da ise bu rakamın 41 milyona ulaşması bekleniyor. Akıllı saatler, bu yıl teknoloji sektöründe yaklaşık 3 milyar dolarlık yeni bir hacim yaratacak. Apple’ın akıllı saati konusundaki söylentiler son dönemde artmıştı, ancak şirketten resmi hamle gelmemişti. Bloomberg’te yer alan bilgilere göre Apple, akıllı saat konusundaki resmi adımı Japonya’dan attı. Şirket Japonya Patent Ofisi’ne yaptığı başvuruda akıllı saat modeli ‘iWatch’ markası için koruma talebinde bulundu. Öte yandan Apple’In akıllı saat üzerinde çalışmak için 100 ürün tasarımcısını görevlendirdiği ifade ediliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder