27 Şubat 2013 Çarşamba

’112, HASTAYA ZAMANINDA MÜDAHALEDE YÜZDE 99’LUK BAŞARI SAĞLADI’



Samsun’da 30 istasyonda 52 ambulans ile hizmet veren 112 Acil Servis İstasyonu geçtiğimiz yıl kent merkezinde vakaya zamanında ulaşma noktasında yüzde 99’luk bir başarı elde etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Acil Servis Başhekimliği'ne gönderilen ve toplam değeri 1 milyon lira olan 6 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 112 Acil Servis olarak her yıl vakalara müdahalede yeni hedeflerin belirlendiğini ve çalışmaların bu kapsamda yürütüldüğünü vurgulayan Aksoy, 2012 yılında 112 Acil Merkezi’nde toplam itibariyle aranan ve müdahale edilen vaka sayısının 80 bin 853 olduğunu belirtti. Personelin büyük bir öz veriyle çalıştığını sözlerine ekleyen Vali Aksoy, “Aynı yıl içinde ayların ortalamasına bakıldığında ise 6 bin 197 vaka sayısı ile en düşük müdahale edilen ay Şubat olmuş. En çok müdahale edilen ay ise 7 bin 437 vaka ile Temmuz ayı oldu. Özellikle merkezimizin kent merkezinde ve ilçelerinde kendine koyduğu bir takım hedefler vardı. Bunlardan en önemlisi bir vakaya kent merkezinde en fazla 10 kırsal ise 30 dakika içerisinde müdahale edebilmek hedeflenen istenilen bir durumdu. Yüne 2012 yılında kent merkezinde en geç 10 dakika içerisinde olaylara müdahale oranımız yüzde 99 oldu. Kırsalda ise bu oran yüzde 96 şeklinde olaylara müdahale edilmiş. Yani 112 koyduğu hedeflere belli oranda ulaşmada başarılı olmuş. Hava ambulansı ise geçtiğimiz sene sadece Samsun’a değil bölgede 222 olaya zamanında müdahale etti.” dedi.
Vatandaşların sağlığını her şeyin önünde tuttuklarını bu sebeple 112 Acil Servis İstasyonu’na her sene yeni araçlar kazandırdıklarını söyleyen Hüseyin Aksoy, “Samsun 112 Acil Servis İstasyonu’nda 31’i doktor, 245’i acil tıp teknisyeni ve diğer alanlarda çalışanlarla birlikte toplamda 513 personel görev yapmakta. Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Acil İstasyonu’na gönderilen 6 adet yeni ambulansla birlikte istasyon bünyesinde toplamda 52 ambulansla hizmet verilmekte. Bunların arasında birer tanesi motosiklet, paletli, dört yataklı ve son olarak obez hastalar için yoğun bakım ünitesine sahip vinçli ambulans bulunmakta. Bugün burada törenle hizmete girecek olan 6 adet ambulansın maliyeti yaklaşık 1 milyon lira civarında. Biz 112 servisimizi İl Özel İdaresi olarak ta desteklemiştik bugüne kadar 19 ambulans aldık ve bu yılda yine 2 ambulansın alımı için karar alındı. Samsun’da 112 Acil Servis hizmetlerinin hızlı ve sağlıklı yapılması için tüm personel ve yöneticiler yağmur, çamur, gece gündüz demeden 24 saat büyük bir öz veriyle hizmet veriyorlar.” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder