15 Ocak 2013 Salı

NAZIM HİKMET ANILACAK



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının en güçlü kalemlerinden Nazım Hikmet'i, doğumunun 111. yılında özel bir etkinlikle anacak.

15 Ocak 2013 Salı günü saat 18.30'da Kültürpark İzmir Sanat'ta gerçekleşecek olan halka açık program, Nazım'ı bir kez daha sevenleriyle buluşturacak. İzmirli yazar, şair ve tiyatrocuların da destek vereceği ’Nazım Hikmet 111 Yaşında İzmir'de' başlıklı etkinlikte, ünlü şair Ataol Behramoğlu, Nazım'ın şiirlerini seslendirirken müzisyen Haluk Çetin de ona eşlik edecek. Şiir ve müzik dinletisinin ardından, sevilen sanatçı Suavi bir konser verecek. Anma programı, İzmir Sanat'ın bahçesinde yer alan Nazım Hikmet Heykeli'ne karanfillerin bırakılmasıyla son bulacak.
Konak Belediyesi de dünya şairi Nazım Hikmet Ran'ın 111'inci doğum gününü Melike Demirağ konseriyle kutluyor. Unutulmaz şarkılara ses veren Melike Demirağ, Nazım Hikmet'in doğum gününde İzmirlilerle birlikte olacak. Konak Belediyesi'nin düzenlediği konser, 15 Ocak'ta saat 19.00'da Güzelyalı Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Dans gösterileri ve şiir dinletisinin ardından sahne alacak sanatçı, usta şairin eşsiz dizelerini en anlamlı şekliyle hatırlatacak.

0 yorum:

Yorum Gönder