19 Temmuz 2013 Cuma

TÜBİTAK’TAN ÜNİVERSİTE PROJELERİNE DESTEK



TÜBİTAK’ın 2013 yılı 1. döneminde önerilen araştırma projelerinden bilimsel olarak desteklenmesine karar verilen projeler arasında Adıyaman Üniversitesi’nin ‘Bazı Bitkilerin Anti-Bakteriyel ve Anti-Viral Aktivitelerinin Araştırılması’ ve ‘Sulama Amaçlı Güneş Enerji Sistemlerinde Maliyet Düşürme ve Fonksiyonerliğin Artırılması İçin Sürücü, Kontrol ve Kumanda Sistemlerinin Tasarımı’ projeleri desteklenecek.

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hesna Yiğit, ‘Bazı Bitkilerin Anti-Bakteriyel ve Anti-Viral Aktivitelerinin Araştırılması’ adlı projenin, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seydi Vakkas Üstün ise ‘Sulama Amaçlı Güneş Enerji Sistemlerinde Maliyet Düşürme ve Fonksiyonerliğin Artırılması İçin Sürücü, Kontrol ve Kumanda Sistemlerinin Tasarımı’ adlı projenin yürütücülüğünü yapıyor.
Adıyaman Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalar konusunda gün geçtikçe daha fazla başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, şunları ifade etti:
“Üniversite olarak bilimsel projeler konusunda ciddi mesafeler kat etmeye devam ediyoruz. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Hesna Yiğit’in proje yürütücüsü olduğu ‘Bazı Bitkilerin Anti-bakteriyel ve Anti-viral Aktivitelerinin Araştırılması’ ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Seydi Vakkas Üstün’ün proje yürütücüsü olduğu ‘Sulama Amaçlı Güneş Enerji Sistemlerinde Maliyet Düşürme ve Fonksiyonerliğin Artırılması İçin Sürücü, Kontrol ve Kumanda Sistemlerinin Tasarımı’ başlıklı projelerin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen projeler arasında yer alması ülkemiz, Adıyaman’ımız ve üniversitemiz adına sevindirici bir gelişmedir. Bu konuda emeği geçen bütün hocalarımızı tebrik ediyorum.”

0 yorum:

Yorum Gönder