28 Mart 2013 Perşembe

TROPFEST FESTİVALİNİN KISA FİLMLERİ TÜRKİYE'DE



Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Tropfest kısa film festivalinde geçmiş yıllarda ödül kazanmış filmler Eskişehir ve Ankara'dan sonra bugün İstanbul'da gösterime giriyor.

Filmler, İstanbul Modern Sinema'da gösterilecek.
24 Mart'ta başlayan ve yarın sona erecek etkinlik hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Tropfest'in Genel Müdürü Michael Laverty, Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Laverty, "Tropfest'in Türkiye'de de gelenekselleşmesini umuyoruz. Kim bilir belki Türkiye'den, burada Tropfest düzenlemek isteyen birisi çıkar" diyerek, genç Türk yönetmenlere bu yıl aralık ayında düzenlenecek Tropfest festivaline filmlerini göndermeleri çağrısında bulundu.
"We've all been there" filmiyle bu yıl Tropfest'in en iyi kısa film ödülünü kazanan yönetmen Nicholas Clifford, eserini, okuduğu kısa bir öyküden esinlenerek çektiğini söyledi. Clifford, filmin tesadüfleri ve etik kuralları konu edindiğini belirterek, şunları söyledi:
"Hikayenin verdiği pozitif mesajdan ve hissettirdiklerinden çok etkilendim. İşler bazen yolunda gider ve tüm evren bu sürece dahil olur. Bu beni çok iyi hissettirdi. Yapmak istediğim tek şey, bunu insanlarla paylaşmaktı. Eğer filmi izlediğinizde, benim hikayeyi okurken hissettiğim duyguları hissediyorsanız, o zaman amacıma ulaşmışım demektir."
Clifford, Türkiye'nin çok özel bir coğrafyada bulunduğunu, farklı bir kültüre ve hikayelere sahip olduğunu ifade ederek, "Dünyadaki hiçbir ülke Türkiye'nin sahip olduğu şeylere sahip değil. Bence insanlar bu güzellikleri kullanmalı" dedi.
Tropfest, 1993'te aktör ve yönetmen John Polson'un; oyuncuları, çalışanları ve arkadaşları için Avustralya'nın Darlinghurst kentinde "Tropicana Cafe"de düzenlediği küçük bir film gösterimi olarak başladı.
Kısa sürede dünyanın en büyük kısa film festivali haline gelen Tropfest, yeni yeteneklere kendilerini tanıtma fırsatı sunan organizasyonlardan biri olarak biliniyor.
Festival her yıl, deneyimlerine ve altyapılarına bakılmaksızın herkese açık olarak yapılıyor. 100 bin dolar ödüllü kısa film yarışmasına ortalama 700 başvuru yapılıyor ve 16 finalist belirleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder