28 Mart 2013 Perşembe

SANATIN KALBİ KAYSERİ'DE ATACAK



Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük kültür ve sanat merkezlerinden birini hizmete sundu. Her türlü ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye ve teknik donanıma sahip Kültür Sanat Merkezi'nin açılışı üç gün süren etkinlerle gerçekleşti.

6 milyon TL’ye mal olan 1300 kişilik, (ses-ışık-simültane gibi) teknik anlamda bütün malzemelerin mevcut olduğu dev merkez, ulusal ve uluslararası etkinliklere (gösteri, konser kongre, panel vs.) ev sahibi olacak.
Kültür Sanat Merkezi'nin açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,  Kayseri'nin taşra şehirden model şehire dönüştüğünü söyledi.
Şehrin en temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra sıranın sosyal hayata renk katacak keyifli projelere geldiğini belirten Başkan Özhaseki, “Kültür ve Sanat Merkezi'nin hizmete girmesiyle birlikte Kayseri kültür sanat alanında çıtayı da yükseltti. Amacımız şehrimizi bölgesinin cazibe merkezi yapmak. Şehirlerin de insanlar gibi ömürleri vardır. Doğar, büyür, gelişir ve yok olur. Bizim amacımız son yıllarda çok büyük bir gelişim trendi yakalayan Kayseri'yi her alanda çok daha ileriye götürmek” dedi.
Kültür ve sanat alanında şehrin lokomotifi olan Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'ye kazandırdığı Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışı, coşkulu oldu. Etkinlikler,  Kayseri'de 3 gün boyunca kültür sanat rüzgarı estirdi. İlk gün TRT sanatçılarının verdiği konserle start alan etkinliklerde sahne alan sevilen sanatçı Kutsi de hayranlarını coşturdu. Her yaş ve her meslek grubundan insanlara hitap eden etkinliklerde Kültür Sanat Merkezi Kayserililer’in akınına uğradı.  Sevilen sanatçılar Musa Eroğlu ve Ahmet Özhan’ın konserleriyle devam eden etkinlikler kapsamında bu ay içinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da Kayseri halkıyla buluşacak.

0 yorum:

Yorum Gönder