27 Mart 2013 Çarşamba

ARTBOSPHORUS 2013 DÜNYA SANATÇILARINI AĞIRLIYOR



4-7 Nisan tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı bu sene çağdaş sanat dünyasının tanınmış sanatçılarını konuk ediyor. Fuarın bu seneki parlayan isimleri; çağdaş sanatın öncülerinden Hollandalı sanatçı Pat Andrea ve deneysel çalışmaları ile ses getiren sanatçı Emire Konuk.

2013 yılı konseptini “Paralel Hikâyeler, Kurgular, Bilinmeyenler” kavramları üzerine kurgulayan Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı’na bu sene yurtiçi ve yurtdışından 25 galeri ve sanat kurumu ile 107 sanatçı katılıyor.
Programında dünyaca ünlü galeri ve sanatçıları ağırlayacak olan fuarın heyecan yaratan konuklarından birisi de Hollandalı ünlü sanatçı Pat Andrea. Nouvelle Subjectivité sanat akımı temsilcilerinden Pat Andrea’nin tablo, desen ve gravürlerinden oluşan çalışmaları, Artbosphorus 2013 ile ilk kez İstanbul’a geliyor. Aralık 2012-Mart 2013 tarihleri arasında Benveniste CP&P Contemporary’ de gerçekleşen, « Max KLINGER 1915 (ZELT) - Pat ANDREA 2012 (TEN) » gravür serisinden bir bölüm, Artbosphorus 2013’de Belçikalı Galerie d’YS’ in standında sergilenecek.
Bu seçki Pat Andrea’nın, 1857-1920 yılları arasında yaşayan Alman Sembolist akımın ünlü isimlerinden Max Klinger’in ZELT isimli gravür serisinde yer alan çalışmalardan esinlenerek foto gravür tekniği ile hazırladığı baskılardan oluşuyor. Artbosphorus ziyaretçileri bu çalışmaların yanı sıra sanatçının, 2012 yılında New York’ta düzenlediği « Irréalisme » sergisinde yer alan eserleri de Artbosphorus 2013’de izleme şansını bulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder