27 Mart 2013 Çarşamba

32. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 32. İstanbul Film Festivali programı açıklandığı günden bu yana sinemaseverlerden her yıl olduğu gibi büyük ilgi gördü.

İstanbul Film Festivali’nin 29 Mart Cuma akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış törenine, festivalde yer alan ulusal filmlerin ekiplerinin yanı sıra ünlü oyuncu Patricia Arquette ve usta yönetmen Bille August da katılacak.
Festival, ilk günlerinde bir önemli ismi daha ağırlayacak: 1996 yılında Oscar’a aday olan Leaving Las Vegas / Elveda Las Vegas filminin ünlü yönetmeni Mike Figgis festivalde sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin “Ustalar” bölümünde, Suspension of Disbelief / Gördüğüne İnan ve Love Live Long / Çok Yaşa Aşk filmleriyle yer alan yönetmen festival kapsamında bir sinema dersi de verecek.
Bu yıl da programındaki filmlerin niteliği ve çeşitliliğiyle öne çıkan 32. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere 20’nin üzerinde bölümde 200’ü aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları, sunumlar ve sinema dersleriyle dolu iki hafta sunacak.
Festival biletleri, Biletix satış kanalları ile Atlas, Beyoğlu ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebilir. Biletler festival boyunca tüm festival sinemalarından da alınabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder