22 Kasım 2012 Perşembe

''AFİFE'' İSTANBULLULARLA BULUŞACAK

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, koreografisi ve librettosu Beyhan Murphy'e, müzikleri Turgay Erdener'e ait ''Afife'' adlı modern bale eserini, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde sergilenişinden 14 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşturacak.

Eserin kostümlü provası, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Yarınki prömiyeri öncesi basına tanıtılan balede, tarihi dönemin dans, kostümler ve görsel şölenle desteklenerek sunulması dikkati çekti.
1919 yılında Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkması yasak olan bir dönemde bütün olumsuzluklara karşın sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu olan modern bale prodüksiyonu ''Afife'', yarın Süreyya Sahnesi'nde prömiyer yaparak, İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.
Eserde bu kez Afife rolünü Tülay Yalçınkaya canlandırıyor. Zuhal Balkan, Ebru Cansız, Deniz Zirek ve İlke Kodal ise Afife Jale'nin dört dönemini canlandıran diğer dört Afife olarak seyirci karşısına çıkıyor.
Afife'nin hayatında önem teşkil eden dört erkekten Ziya karakterini Erhan Güzel, Mehmet Ali karakterini Berk Sarıbay, Dr. Suat karakterini Egemen Kement ve Selahattin Pınar karakterini ise Arkın Zirek hayata geçiriyor.
Afife modern balesi, 22, 27 ve 29 Kasım'da saat 20.00'de; 24 Kasım ve 1 Aralık'ta ise saat 16.00'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.
CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder