2 Kasım 2012 Cuma

KARİYE MÜZESİ, SANAL ORTAMDA GEZİLEBİLECEK

Doğu Roma Medeniyeti'nin dünya çapındaki en önemli kültür miraslarından biri olan Kariye Müzesi, sanal ortamda gezilebilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yazılım şirketi izzApps, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla ''Kariye Sanal Müze'' uygulamasını hayata geçirdi.
Apple Store'da satışa sunulan uygulamayla, Kariye Müzesi'ni dünyaya açarak Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağlaması hedefleniyor.
Uygulamada, müzenin tüm yönleriyle doğru anlatılması ve tüm ayrıntılarıyla izlenebilmesi için gerekli çalışma titizlikle yapıldı.
''Son Yargı'' freskinin renovasyonu da uygulama kapsamına alınarak, eserin sadece bugüne ulaşan değil, orijinal halinin de hayal edilmesi sağlandı.
Oyun teknolojisiyle hazırlanan uygulamadaki ''Retina Display (RD)'' özelliği, görsellerin maksimum kalitede izlenebilmesini sağlıyor.
Sanal ziyaretçisine 3D serbest tur ile müzeyi en ince ayrıntılarına kadar inceleme olanağı veren uygulama, her bir detayın yanı başında açılan bilgi pencereleriyle doyurucu bir belgesele dönüşüyor.
CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder