Manchester Üniversitesi’ndeki bilim insanları, patatesin mide ülserini tedavi edebilen eşsiz anti bakteriyel molekülleri barındırdığını keşfetti.
Üniversitenin mikrobiyoloji çalışanları, “patates suyu” olarak adlandırdıkları maddenin günlük gıda takviyesi olarak üretilmeye başlamasını umuyor.
Midede üreyen, ülsere ve reflüye sebep olan bakteriyi tedavi eden ve üremesini engelleyen molekülün keşfedilmesi, departmandaki bilim adamlarından birinin öğle yemeğinde patates yerken ilham gelmesiyle gerçekleşti. Bu keşif, yarının ürünlerini ve ilaçlarını geliştirmeye çalışan bilim adamlarının daha pek çok keşfinden biri. Diğer antibiyotiklerden farklı olarak mide bakterisi, herhangi bir yan etkisi bulunmayan “patates suyuna” karşı direnç gösteremiyor. Bilim adamları farklı patates çeşitleri üzerinde de araştırma yaparak, Maris Piper ve King Edward türlerinin en faydalı türler olduklarını tespit etti. Henüz adı konulmayan molekülün probiyotik ayran (içinde farklı kültürleri barındıran) gibi gıda takviyesi olarak satışa çıkarılabilmesi ümidiyle patenti alındı.
HABER X
0 yorum:
Yorum Gönder