16 Ağustos 2012 Perşembe

ALMANYA’DAN MÜSLÜMANLARA MÜJDE!

Almanya’nın Hamburg eyalet hükümeti, Müslümanların yasal haklarını hukuki bir zemine oturtmak amacıyla Müslüman cemaatlerle bir ‘devlet anlaşması’ imzalayacağını açıkladı.

Almanya’da Müslümanlarla böyle bir anlaşmanın ilk kez imzalanacağını söyleyen Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz, Müslüman çocukların Ramazan ve Kurban bayramlarında okullarda izinli sayılması, okullarda İslam dini dersi verilmesi ve vefat eden Müslümanların İslami kurallara göre defnedilmesinin hukuki bir zemine oturtulacağını söyledi.
DİTİB’den Dr. Zekeriya Altuğ, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’ndan Aziz Aslandemir, VIKZ’den Murat Pırıldar ve ŞURA’dan Daniel Abdin ile beraber dün basın toplantısı düzenleyen Scholz, “Hamburg olması gereken bir şeyi gerçekleştirdi. Müslümanların temsilcisi olan DİTİB, VIKZ, ŞURA ve Alevilerin temsilcisi AABF ile yaptığımız görüşmeler sonuçlandı. İslam’ın ve Aleviliğin de Hamburg toplumunun bir parçası olduğunu kent-eyalet olarak resmen tanıyoruz. Onlara diğer din ve inanç gruplarıyla eşit görüyoruz” dedi. Sosyal Demokrat Partili Belediye Başkanı Olaf Scholz, Hamburg’ta Alevi dernekleri dahil, tüm Müslüman cemaatlerle 2007 yılından beri bu konuda görüşmeler yürüttüklerini hatırlattı. DİTİB Kuzey Almanya Başkanı Dr. Zekeriya Altuğ, “Devlet Anlaşması tüm Almanya’ya hatta dünyaya verilen bir mesajdır” dedi. Almanya’daki Katolik ve Protestan kilisesi, Hamburg eyaletinin Müslümanlarla yaptığı ‘devlet anlaşmasını’ saygıyla karşıladıklarını açıkladı.
HABER 10

0 yorum:

Yorum Gönder