19 Temmuz 2012 Perşembe

ARTIK HER YERDE TANINACAKLAR

Sabancı Vakfı'nın hayata geçirdiği "Fark Yaratanlar" programı, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" anlatmaya devam ediyor. Programın yeni Fark Yaratan'ı, Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Konservatuarı işbirliğiyle hayata geçirilen Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi oldu. Sulukuleli çocuk ve gençleri birarada tutmak ve yok olma tehdidi altındaki Roman kültürünü canlandırmak amacıyla kurulan Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, 2010 yılından bu yana gençlere müzik eğitimi veriyor.

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, İTÜ Konservatuarı öğretim üyelerinin, Sulukule mahallesinde kuşaktan kuşağa aktarılan müzik kültürünü yaşatma fikriyle hayat buldu. Atölye, Sulukule Mahallesinin yıkılmasıyla dağılan Roman topluluğun gençlerini ve çocuklarını biraraya getirmek, Roman kültürünü ayakta tutmak ve gençlere müzik eğitimi vermek amacıyla kuruldu. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti 2010 Ajansı'nın maddi desteğini alan Atölye, Sulukule Roman Derneği ve İTÜ Konservatuar işbirliği ile 2010 yılında eğitime başladı. Şimdiye kadar 150 çocuğun eğitim aldığı Atölye, haftada 80 çocuk ile eğitim hayatına devam ediyor.


Atölyeye katılan genç müzisyenler haftanın 7 günü, İTÜ Konservatuarı mezunu müzisyenler ve İTÜ öğretim görevlilerinden ritim, keman, nota bilgisi, dans ve gitar dersleri alıyor. Atölyede müzik eğitiminin yanı sıra İngilizce ve okul eğitimine destek olmak amacıyla etüt çalışmaları da yapılıyor. Atölye, ilk ve ortaöğretime devam etmeleri konusunda da gençleri teşvik ediyor. Profesyonel olarak müzikle uğraşan gençlerin yanı sıra, konservatuar ya da üniversite öğrenimine devam etmek isteyen gençler de Atölyeye katılabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder