12 Haziran 2012 Salı

BERLİN FİLARMONİ EFSANESİ İSTANBUL’DA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 40. yılında, günümüzün en önemli klasik müzik oluşumlarından biri sayılan Berlin Filarmoni Orkestrası’nı İstanbul’da ağırlayacak.

Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası, 27 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde konser verecek. Konserin solistleri ise kariyerlerini yurt dışında başarıyla sürdüren çellist Efe Baltacıgil ve Berlin Filarmoni Orkestrası’na seçilen ilk Türk sanatçı unvanıyla 2009 yılından bu yana topluluğun üyesi olan kontrbas sanatçısı Fora Baltacıgil.

2002 yılından bu yana Sir Simon Rattle’ın yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası konsere Schubert’in “Bitmemiş Senfoni”si ile başlayacak. Ardından Efe Baltacıgil ve Fora Baltacıgil’in solistliğinde Bottesini’nin “Viyolonsel ve Kontrbas için Düzenlenmiş Grand Duo Concertant”ını seslendirecek orkestra, programı Beethoven’in “La majör 7. Senfoni”si ile noktalayacak. Kariyerlerini yurt dışında başarıyla sürdüren Baltacıgil kardeşlerin, Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası ile birlikte İKSV’nin 40. yılı için vereceği konser kuşkusuz uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası konserinin biletleri 16 Haziran Cumartesi günü; Biletix satış noktaları, biletix.com, İKSV’den ve Aya İrini Müzesi gişesinden satışa çıkıyor. Konserin bilet fiyatları 350TL, 250TL, 200TL, 150TL, 100TL ve 30TL (öğrenci). Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder