12 Haziran 2012 Salı

HURDA ALTININI GETİREN ALTIN HESABI AÇACAK

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, ‘Altınla Buluşmalar’ kampanyası başlatarak halkın elinde olan hurda altınları ekonomiye kazandıracaklarını söyledi. İş Bankası kampanya ile 1 milyar dolarlık altını altın hesaplarına geçirmeyi hedefliyor.

İş Bankası’nın Türkiye’de altının gördüğü talebi dikkate aldığını ve altının kayıtlı sisteme geçmesi için yeni ürünler çıkardığını ifade eden Erdal Aral, halktan kuyumcu ve şubeleri aracılığıyla alacakları hurda altını ekonomiye kazandıracaklarını söyledi. Aral, yıl sonuna kadar 1 milyar dolarlık hurda altın toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Elinde kullanmadığı ancak tasarruf amacıyla sakladığı altını bulunan kişiler İş Bankası şubeleri veya bankanın yönlendireceği kuyumculara gittiklerinde altınlarının değerleri belirlenecek ve vadeli veya vadesiz altın hesabı açılacak.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) ile imzalanan protokol çerçevesinde bankanın uygulamaya başladığı “Altın Buluşmaları” kampanyası hakkında bilgi veren Erdal Aral, bu kampanyanın öncelikle İstanbul, Konya, Kayseri, Gaziantep, Malatya, Nevşehir, Adana ve Eskişehirdeki şubelerde düzenleneceğini belirterek, şöyle devam etti:

“Altın ülkemizin geleneksel yatırım araçlarından biridir. Uzun vadede yatırımcısını risklerden koruduğu için yatırım aracı olarak güvenli liman özelliğini hiç kaybetmemiştir. Ancak altını evde saklamak ve korumak oldukça riskleri de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle altına yatırım yapmak isteyenleri altınlarını İş Bankası güvencesiyle saklamaya ve yatırım yapmaya davet ediyoruz. ‘Altın Buluşmaları’ düzenlenen şubelere başvuran kişilerin altınları, 995/1000 saflıktaki gram karşılığı şubelerde bulunan İstanbul Altın Rafinerisi eksperleri tarafından belirlenecek. Belirlenen gramajda altın, vadesiz altın mevduat hesabında gram altın cinsinden güvenle saklanabilecek. İsteyenler ayrıca vadeli altın mevduat hesabı açtırarak mevcut altınlarının üzerine gram altın kazanabilecek.”

Vadesiz hesap niteliğinde olan İş Bankası Altın Mevduat Hesabı ile İş Bankası internet şubesi ve şubeler aracılığıyla altın alınıp satılabiliyor. Altın Mevduat Hesabı ile düşük tutarlarla işlem yapılabiliyor ve 50 bin TL’ye kadar olan tasarruflar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na tabi oluyor. Ayrıca, her ay düzenli olarak altın yatırımı yapmak isteyen İş Bankası müşterilerine internet şubesinden ya da şubelerden düzenli alım talimatı verebilme olanağı da var.

0 yorum:

Yorum Gönder