24 Aralık 2012 Pazartesi

OMURGA AMELİYATLARINDA "ROBOT" DÖNEMİ



Omurga ameliyatları sonrasında görülebilen uzun dinlenme süreleri, enfeksiyon riski ve kalıcı sinir hasarları robot "Rönesans" ile tarihe karıştı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kullanılmaya başlanan yeni robot ile omurga ameliyatlarında "Rönesans" devri başladı.

Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Sait Naderi, robot Rönesans ile omurga ameliyatlarının sıfır hata ile gerçekleştirildiğini vurguladı.
Kullanılan yeni yöntemle cerrahın bilgisayarına yüklenen program sayesinde ameliyat öncesinde en ince noktaya kadar planlama yapılabildiğine dikkat çeken Naderi, "Robot, cerrahın ne yapmak ve nasıl yapmak istediğini bilir ve ameliyat sırasında 1 milimetrelik bir hassasiyetle cerraha kılavuzluk yapıp tüm uygulamaların plana göre gerçekleştirilmesine imkan tanır.
Cerrahın ve cerrahi ekibin daha az X ışını almasını sağlar. Hastanın ve hekimin ameliyat sırasında daha az radyasyon alması ve kanser riskinin azalmasını sağlar. Hastanın da yüksek hassaslıkla kalıcı sinir hasarına maruz kalmadan ameliyat olmasına imkan tanır. Özetle daha güvenli bir cerrahi sunar" dedi.
"Rönesans" ile yapılan ameliyatların ardından hastaların çok daha kısa sürelerde sosyal yaşantılarına dönebildiğini söyleyen Naderi, "Rönesans ile ameliyatta dokulara açık cerrahiyle kıyasla çok daha az zarar verilir, iyileşme çok hızlı olur.
Çoğu hastanın açık omurga cerrahisi sonrası aktif çalışma yaşamına dönme süresi çok uzun olmakla beraber, MIS ve perkütan cerrahi uygulaması sayesinde kaslar ve yumuşak dokular korunur, ameliyat sonrası enfeksiyon riski, kanama riski ve ameliyat sonrası ağrı şikayetleri ve hastanede kalış süresi azalır, hastaların gündelik işlerine dönmeleri daha hızlı olur. Kozmetik açıdan faydası da gözardı edilmemelidir" şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder