24 Aralık 2012 Pazartesi

NOEL HEYECANI!



Hıristiyan âlemi Noel’i coşkuyla karşılamaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi, Hz. İsa’nın doğum günü olarak anılan Noel Bayramı’nı kutlamak için bu akşam ve yarın sabah kiliselere akın edecek.

Başta ABD olmak üzere pek çok ülkede tüketim çılgınlığına sahne olan bayram öncesi alışveriş merkezleri doldu taştı. Bu koşuşturmanın bu akşama kadar sürmesi beklenirken, bazı dükkânların stoklarının ise şimdiden tükendiği belirtildi.
Öte yandan Vatikan’da bu akşam ve yarın sabah tören düzenlenecek, Papa 16. Benedict’in yöneteceği ayine katılanlar kutsanacak.
Noel’i ilk kutlayacak ülkelerden biri olan Avustralya’da ise pek çok kişi sabahın sahillere akın etmek üzere sözleşti. Havanın elverişli olmasını fırsat bilen Noel Babalar da, yazlık moda çoktan girmiş durumda.
Türkiye ’de ise Beyoğlu’ndaki San Antuan Kilisesi’nin en görkemli kutlamaya sahne olması bekleniyor. Bu akşam saat 20.00’da Noel İlahileri ile başlayacak program, yarın İngilizce, Lehçe, İtalyanca ve Türkçe devam edecek törenlerle devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder