1 Mart 2012 Perşembe

'SANAT KULÜBÜ' TATART KAPILARINI AÇTI

Maçka Caddesi üzerinde, yeni bir sanat merkezi kapılarını açıyor. ‘Taste of Art’ (Sanatın Tadı) sloganıyla yola çıkan Tatart Sanat ve Araştırma Merkezi için aslında bir “sanat kulübü” de denebilir.

Cadde üzerinde, 29 numaradaki Tuncer Apartmanı’nın birinci katına konuşlanan Tatart’ın kapısından girer girmez karşılaştığınız, tablolarla bezeli çok amaçlı salonu, seminer, toplantı ve söyleşiler için uygun olarak düzenlenmiş. Tatart, bir sergi salonu ya da galeri değil ancak modern ve çağdaş sanat sergilemeleri de merkezin programında yer alıyor. Merkezin gündeminde sanat gezileri de var. Yurtdışı sanat fuarlarına, önemli sanat merkezlerindeki etkinliklere sanat gezileri düzenlemeyi hedefleyen Tatart, böylece Türk sanatının görünürlüğünü de arttırmayı hedefliyor.

Merkezin bünyesindeki kitaplık, 20. yüzyıl başından itibaren Türk sanatı üzerine yaklaşık 850 kaynaktan oluşuyor. Kitaplıkta, Ercüment Kalmık’ın ‘Renklerin Armoni Sistemi’ gibi nadir bulunan kaynak kitaplar, dergiler ve ansiklopediler var ve alımına da devam edilmesi planlanıyor. Tatart’ın internet sitesi üzerinden kaynak taraması yapılabiliyor. Şimdilik dışarıya kaynak verilmiyor ancak kaynakların rahatça kullanılması için gerekli ortam sağlanmış. Sanat kitaplığı projesinin arkasında ünlü Tatlıcı ailesinin bir ferdi olan Gizem Tatlıcı var. Tatlıcı, sanat kitaplığı projesine büyük önem atfediyor. Sohbet esnasında, kendi tezini yazarken ne kadar zorlandığını, kitap almak için Hollanda’ya gittiğini, daha sonra bu kitapları herkes faydalanabilsin diye üniversitenin kitaplığına bağışladığını anlatıyor. Sanat üzerine kaynak bulmanın zorluklarını iyi bildiğinin altını çiziyor ve sanat araştırmacılarını Tatart’a bekliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder