2 Mart 2012 Cuma

OTOYOLA İNAT, CENNETTE YAŞAM

Çok yakınınızda, dibinizde hatta cennetten bir parça var, haberiniz var mı? Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nden bahsediyorum. Bahçe, İstanbul’un Anadolu yakasında, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden gelen otoyollarla, Anadolu (Ankara) otoyolunun birleştiği kavşakta bulunuyor ve kavşaktaki ana yollar ile bağlantı yolları arasındaki adalar üzerinde kurulu. Toplam sekiz adadan oluşuyor ve tam 320 dönüm.

Düşünsenize otoyollar arasında kocaman bir ferahlama, dinlenme, doğa ile bütünleşme alanı. Üstelik ücretsiz olarak ziyarete açık. Eğer isterseniz mesire alanında piknik bile yapabiliyorsunuz, tabii ki ateş yakmadan. Ayrıca çocuklar ve yetişkinler için bir sürü seminer, etkinlik ve eğitimlere katılabiliyorsunuz.

Bahçe’nin başlıca görülmesi gereken alanları ise şöyle:Mesire Adası, İstanbul Adası Konak Bahçesi ve Boğaz, Faydalı Bitkiler Bahçesi,Soğanlı Bitkiler Koleksiyonu,Kurak Çorak Bahçe Karadeniz Bahçesi,İstanbul’da Bahçe ve Çiçek SergisiKaya ve Kaya Çatlağı Bahçeleri,Saklı Bahçe ve Nilüfer Koleksiyonu,Sakura Koleksiyonu (Özellikle Mart sonu, Nisan başında sakura ağaçları pembe pembe açmışken)

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nin temel hedeflerinden biri, bitkiler dünyası hakkında oluşturulmuş zengin bilgi birikimini toplumla paylaşmak.

NGBB, İstanbullular için bir nefes alma noktası oluşturmanın yanı sıra, botanik alanında bir araştırma, eğitim ve öğrenim merkezi.

0 yorum:

Yorum Gönder