Yaklaşık 7 ay boyunca kursiyerlere Osmanlı mutfağının püf noktalarının öğretildiği kurslar, Çukurbağ Mahallesi’ndeki merkezde veriliyor. İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa verilen kursun öğretmeni Semra Kaner, başta TRT olmak üzere yerel ve ulusal kanalların da sık sık konuğu oluyor. Osmanlı mutfağının inceliklerini gösteren bir tecrübe ile kursiyerlerini yetiştiren Kaner, öğrencilerinin performansından hayli memnun. Bu yılki kursa 42 öğrenci devam ediyor. Kursta 20 yaşındaki genç kız da, 50 yaşındaki yetişkin ev hanımı da aynı istek ve heyecanla yeni bir yemeği daha öğrenmenin gayreti içersindeler. Lezzeti ve adı unutulmaya başlayan Osmanlı yemeklerinin yeniden hatırlatıldığı kursta, kursiyerler kadar kursiyerlerin aileleri de bu işten oldukça memnunlar. Kavun dolması, kabak borani, nişasta helvası, kalbuni pilavı, elbasan tava gibi özel yemekler ve demirhindi şerbeti, gül şerbeti, gelincik şerbeti sübye(kavun çekirdeği) şerbeti gibi pek çoğumuzun hiç tatmadığı içecekleri hazırlamayı öğreten kursun mezunlarına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Kursiyerler bu sertifika sayesinde kendilerine iş imkanı sağlayabilecekleri gibi, yemek üzerine faaliyet gösteren yerler de çalışabilecekler. Oldukça keyifli bir ortamda devam eden kursa katılan öğrenciler, başta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan olmak üzere, böyle güzel bir geleneğin yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor.
5 Mart 2012 Pazartesi
İZMİT'TE OSMANLI MUTFAĞI YAŞATILIYOR
İzmit Belediyesi geleneksel Türk lezzetlerinin yeni kuşaklar tarafından unutulmaması için 5 yıldan beri Osmanlı mutfağı kurslarını sürdürüyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder