5 Temmuz 2011 Salı

PINAR KÜR'DEN YAZAR ADAYLARINA DAVET

Edebiyatta 35. yılını dolduran ve “Yarın Yarın”, “Küçük Oyuncu”, “Asılacak Kadın”, “Bir Deli Ağaç” “Akışı Olmayan Sular”, “Bitmeyen Aşk”, “Bir Cinayet Romanı” , “Sonuncu Sonbahar” ve “Hayalet Hikayeleri” gibi kitaplarıyla tanıdığımız Türkiye’nin önde gelen yazarlarından Pınar Kür, bu yaz amatör veya profesyonel yazı yazmakla ilgilenen tüm yazar adaylarını Ayvalık’ta bekliyor.

Art 10 Fikir Atölyeleri’nde Pınar Kür’le Yazarlık Atölyesi, 8 Ağustos’ta Ege’nin en güzel tatil yörelerinden Ayvalık’ta Ferahi Evler Butik Otel’de başlıyor.

8-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve 10 gün sürecek Pınar Kür’le Art 10 Yazarlık Atölyesi süresince, yazar olmak ya da yazarlığını geliştirmek isteyenlerin ilgi duyduğu türde yazmaları için gereken bilgi ve donanıma sahip olmaları sağlanacak.

Türk ve dünya edebiyatından başyapıtların da incelenerek yazma teknikleri ve anlatım biçimleri üzerinde çalışılacak atölyede katılımcılar, yaz günlerinde Ferahi Evler Butik Otel’in deniz kıyısındaki kendine özgü ortamında birlikte yazmanın keyfine vararak, hem düşünce ve sözcüklerini doğru şekillendirmeyi öğrenecek hem de süregelen yazı çalışmalarını (öykü, roman, tiyatro oyunu vb) Pınar Kür’ün yönlendirmesiyle değerlendirme imkanı bulacak.

Yazar adayları her gün 14:00-17:00 arasında 3 saat boyunca Pınar Kür’le birlikte olacak ve yazarken zorlandıkları noktalardan, akıllarını meşgul eden sorulara yanıt bulmaya ve iyi yazı yazmanın kurallarına kadar yazarlığa dair tüm incelikleri öğrenerek, yazar olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

Sadece 10 kişilik bir kontenjanı olan Pınar Kür’le Art 10 Yazarlık Atölyesi’nde ayrıca düzenlenecek “kokteyl” ve “happy hour”larda Ayvalıklı ya da Ayvalık’ta yaşayan yazarlarla buluşma ve sohbet imkanı da bulacak katılımcılar, atölyenin son günü Pınar KÜR’ün evinde düzenlenecek kokteylle yazarlık atölyesini tamamlamış olacak. 10 günlük yazma çalışmalarına bir soluk olarak katılımcılara, haftasonu tekne turu alternatifi de sunulacak.

Katılmak isteyenlerin 22 Temmuz tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. Atölyeye dair detaylar; 0232 421 44 40 ve atolye@on-art.net iletişim bilgilerinden öğrenilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder