5 Temmuz 2011 Salı

TARİHİ KIRKPINAR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 650'nci kez yapılacak olan Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri, yürüyüş kortejinin belediye binası önünde toplanmasıyla başladı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve son üç yılın Kırkpınar Ağası olan işadamı Seyfettin Selim'in yer aldığı kortej, bando takımı eşliğinde Atatürk anıtına kadar yürüdü. Yürüyüşe Balkanlardan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen gösteri grupları da eşlik etti. Renkli kıyafetleri ve ilginç kostümleriyle Yunanistan ve Bulgaristan ekipleri dikkat çekti. Açılış törenleri, 25 Kasım Şehir Stadyumu'nda devam etti. Açılışlara katılan ekiplerin resmi geçitlerinin ardından söz alan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, 650 yıldır yapılan güreşlerin en güzel şekilde sorunsuz geçmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Kırkpınar şenliklerine katılmak üzere Edirne'ye gelen Yunanistan ve Bulgaristan dans ekipleri gösteri yaptı. Ekiplerin müzikli gösterileri yoğun ilgi gördü. Açılış törenleri sırasında Türk Hava Kurumu uçakları kent semalarında gösteri uçuşları yaptı. Motorlu paraşütçüler, üzerinde "Kırkpınar'a hoş geldiniz" yazılı pankartlarla şehirde tur attı. Daha önce açılış törenlerine 20 davul 20 zurna ile katılan Edirne Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi, bu yıl bu sayıyı 50 davul ve 50 zurnaya çıkardı.

0 yorum:

Yorum Gönder