5 Temmuz 2011 Salı

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA GEÇİCİ KİMLİK KOLAYLIĞI

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, yanında kimliği bulunmayan vatandaşlara geçici kimlik verilerek iç hat uçuşlarını yapabilmeleri için kolaylık sağlandığını belirtti.

Vatandaşların çoğunun bu uygulamadan haberdar olmadığını, uçacağı sırada kimliğini bulamayan vatandaşların sıkıntı çektiğini ifade eden Aydın, şu bilgileri verdi:

''Biz, üzerinde kimliği olmayan iç hat uçuşu yapacak yolcular için kolaylık sağladık. Vatandaşlara geçici bir kimlik veriyoruz. Bu kimliği düzenlerken vatandaşın beyanını esas alıyoruz. Vatandaş TC kimlik numarasını biliyorsa hiçbir sıkıntı yok. Vatandaş uçuşuna en az yarım saat kala Atatürk Havalimanı İç Hatlar Emniyet Büro Amirliğine başvurarak geçici kimlik alabiliyor. Burada beyan esas alınıyor. Kimlik sadece uçuş süresince geçerli oluyor, gittiği yerde kimlik geçersiz hale geliyor. Burada işin püf noktası uçuşa en az yarım saat kala geçici kimlik için müracaat edilmesi, aksi durumda uçuşa yetişmesi zor. Eğer vatandaş doğru beyanda bulunmaz, resmi makamları yanıltırsa vatandaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.''

Vatandaşların beyanlarının Mernis sisteminden incelendiğini, doğru olması durumunda geçici kimlik verildiğini de kaydeden Aydın, ''Buradan havalimanına gelip herhangi bir nedenle kimliğini kaybeden ya da unutan vatandaşlara sesleniyorum; iç hat uçuşlarınızı vereceğimiz geçici kimlikle gerçekleştirebilirsiniz'' şeklinde konuştu.

Uygulama sadece iç hat uçuşlarda geçerli olacak. Kıbrıs Ercan Havalimanı ve Hopa uçuşlarında geçerli olmayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder