21 Mart 2011 Pazartesi

9’UNCU GÜN MUCİZESİ

Japonya’da dün depremin dokuzuncu gününde 80’lik bir büyükanne ile 16 yaşındaki erkek torunu enkazdan sağ çıkarıldı. Evlerinin mutfağında sıkışıp kalan büyükanne, torun, buzdolabındaki yoğurt, kola ve suyla beslenip birbirlerine sarılarak hayatta kalmış.

Ülkenin kuzeybatısındaki afetten en çok etkilenen bölgelerden Işinomaki’de 80 yaşındaki Sumi Abe isimli kadınla, 16 yaşındaki torunu Jin Abe, 9 gün sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı, üst üste felaket gören ülkede büyük sevinç yaşandı. Büyük sarsıntıya mutfakta iken yakalanan yaşlı kadınla torunu buzdolabındaki yoğurt, kola ve suyla hayata tutundular. Büyükanne enkaz altında hareket edemediği için sıkışıp kalırken torunu, buzdolabındaki yiyecekleri yaşlı kadınla paylaştı, yanında kalarak beden ısısıyla onu sıcak tuttu.

Bileğinde sorun yaşayan torun, soğuktan tir tir titremesine rağmen dün çöken evin çatısına çıkmayı başardı. Kurtarma helikopterine el sallayıp yardım çığlıkları atmasıyla büyükannesinin de enkazdan çıkarılmasını sağladı. Büyükanne, “Yaralandınız mı” diye soran kurtarma görevlilerine, “İyiyim” diye cevap verebildi. Bilinçleri açık olan ancak bitkin düşen torunla büyükanne helikopterle hastaneye kaldırıldı.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder