3 Ocak 2011 Pazartesi

ÜNİVERSİTEDE HYDE PARK

Isparta Emniyet Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde “özgür üniversite” açılımı başlattı. YÖK ve rektörlük işbirliğiyle, okulda İngiltere'deki gibi "Hyde Park" alan oluşturulacak.

Öğrenci Konseyi üyeleriyle kahvaltı yapan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, öğrencilere, “Biz sizin özgürlüğünüzün kısıtlayıcıları olarak değil, özgürlüğünüzün teminatı olarak bulunuyoruz” diye seslendi.

Üniversitelilere, “Siz özgürlüklerinizi yaşarken, sizden farklı düşünen insanların da farklı özgürlük ve beklenti alanları olacaktır” diyen Gürkan, amaçlarının polisin, herkesin özgürlüklerini ve haklarını en özgür bir biçimde yaşamasının teminatı olduğunu göstermek olduğunu vurguladı.

Çalışma kapsamında Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sivil polis ekiplerini üniversiteden çektiğini, talep olması durumunda bile resmi polisleri üniversitede görevlendirmediklerini belirten Gürkan, “Öğrencilerin rahatsız olacağı, tahrik olacağı görüntü vermemeye çalışıyoruz. Resmi polis üniversitede yok” dedi.

Öğrenci protestoları ve yumurtalı eylemlere de değinen Gürkan, tepkilerin daha demokratik ve uygulanabilir şekillerinin ortaya konulması gerektiğini belirterek “Isparta’da bir model oluşturalım istedik ve bu konuda fikir birliği sağladık” dedi.

Emniyet Müdürü Gürkan, üniversiteli gençlerle görüştükleri toplantıların birinde onlardan, rektörlükten kendilerine “özgür alan” oluşturulmasını talep etmelerini istediğini söyledi.

Gürkan, "Bu alanda özgürlükleri, demokratik tepkileri mevzuat ölçüsünde, sınırları aşmadan, başkalarının özgürlük sınırlarını rahatsız etmeden yaşayabilirler. İngiltere’deki ünlü ‘Hyde Park’a yakın model oluşturmayı hedefledik. Bu alanda, sadece ideolojik söylemler bağlamında yapılan demokratik tepkiler değil, sevdiği kız için, delikanlı da duvara yazabilsin” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü’nün isteğiyle bu yılın ikinci eğitim ve öğretim döneminde müfredata 2 kredilik, notu olmayan “Sosyal Sorumluluk Dersi” açacak.

Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi ile başlatılan “Polis Can” ve “Polis Canan” projesiyle de ilköğretim çağındaki çocuklara polis teşkilatını tanıtılması amaçlanıyor.

Trafik bilincine yönelik farkındalık oluşturması üzerinden işleyecek proje için üniversite animasyon filmleri de yapacak.

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin işbirliğinde “Okulcanlar” isimli başka bir proje de başlatıldı.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder