3 Ocak 2011 Pazartesi

KONYA’DA LİFLİ SOSİS ÜRETTİLER

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) yaklaşık 1 yıl süren araştırmalar sonucunda, salam ve sosis gibi et ürünlerinin formülasyonuna ayçiçeği bitkisinin tablasındaki beyaz lifsi yapı ilave edilerek, suni tokluk hissi veren ve tüketicinin aşırı kilo almasının önüne geçilmesine katkıda bulunan bir ürün geliştirildi.

SÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Karakaya, kurutularak toz formuna dönüştürdükleri bu lifsi bileşenleri, salam sosis gibi et ürünlerinin formülasyonuna, laboratuvar ortamında yüzde 1-1.5 oranında karıştırarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Karakaya, “Lifsi bileşenler sayesinde ürün, açlığın uzun süre hissedilmemesini sağlayarak, bireylerin aşırı kilo almalarının önüne geçebilmesine katkıda bulunabilir. Bu tip ürünlerin formülasyonuna ilave edilecek lifsi bileşenler, daha fazla su tutabildikleri için kabızlık sorununun önlenmesine de kısmen destek verebilir. Metabolik faaliyetlerin daha düzenli gerçekleşmesine katkı sağlayabilir” dedi.

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder