19 Eylül 2011 Pazartesi

TÜRK SANATLARI PARİS'TE

14. Uluslararası Türk Sanatları Kongresi, Fransa'nın başkenti Paris'teki ''College de France''da 19-21 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

Osmanlı-Türk sanatları, arkeoloji, mimarlık alanlarını da kapsayan büyük organizasyona ev sahipliği yapacak olan 14. Uluslararası Türk Sanatları Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve ''College de France''ın işbirliği ile hazırlandı.

Kongrenin, ''Geçmiş İmparatorluklarda Türk Sanatları'' bölümünde, ''Kitap Sanatı'', ''Seramik ve Cam Sanatları'', ''Metal İzleri Sanatı'', ''Kilim ve Tekstil'' ve ''Mimari'' konuları ele alınacak.

''Modernizm döneminde Türk Sanatları ve Estetiği'' bölümündeyse, ''Uzmanlar, Koleksiyoncu ve Koleksiyonlar'', ''Sanatta Oryantalizm'', ''Ressamlar, Resimler ve Dekoratif Sanatlar'', ''Osmanlı Dönemindeki İlk Fotoğrafçılar'' konuları tartışılacak.

Kongrede yan bölümler olarak düzenlenecek oturumlarsa, ''Arkeoloji'', ''Epigrafi'', ''Sikke ve Madalya Bilimi'' uzmanlarını bir araya getirecek.

0 yorum:

Yorum Gönder