19 Eylül 2011 Pazartesi

İŞSİZ KADINLAR TAKSİ ŞÖFÖRÜ OLDU

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından desteklenen, "kadın taksi şoförleri" projesi ilk meyvelerini verdi. İstanbul'da eğitimini tamamlayan 10 taksi şoföründen yedisi Beylikdüzü'ndeki AS Taksi durağında göreve başladı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından desteklenen, "kadın taksi şoförleri" projesi ilk meyvelerini verdi. Eğitimini tamamlayan 7 kadın taksi şoförü, Beylikdüzü'ndeki AS Taksi durağında göreve başladı. Kadın şoförlerin AS Taksi durağında göreve başlamasıyla ilgili törende konuşan projenin yöneticisi ACTUS Personel İstihdam ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Pelin Akman, kadın şoförlere "Kraliçe Kelebekler" adını verdiklerini söyledi. Bu yeni meslek kapısı sayesinde kadın istihdamının artırılmasının hedeflendiğine vurgulayan Akman, İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçen projenin, yakın bir gelecekte İstanbul'un diğer ilçeleri ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi. Akman, "İstanbul'da şu anda 10 kadın taksi şoförü eğitimlerini tamamladı. Bunlardan 7 kişi AS Taksi durağında görev alıyor. 10 kişiyle başlayan bu projende, 5 yıllık vadede en az bin kadının istihdam edilmesini hedefliyoruz" dedi.

Danışmanlığını Prof. Dr. Ayşegül Yaraman, Prof. Dr. Aykut Toros, Prof. Dr. Mürvet Hayran ve Prof. Dr. Selda Önderoğlu gibi akademisyenlerin yaptığı projede, kadın taksi şoförleri için özel bir eğitim programı hazırlanıyor. Proje, 30-55 yaş arası, daha önce profesyonel bir iş tecrübesi olmayan ve eğitim durumu profesyonel iş kollarında istihdam edilmeye uygun olmayan işsiz hanımlara meslek kazandırmayı hedefliyor. Eğitimlere katılan taksi şoförü adayı kadınlara, harita ve navigasyon, ilk yardım ve hijyen, trafik mevzuatı, müşteri ilişkileri, araç teknik, trafik kuralları, direksiyon, mesleki İngilizce, öfke kontrolü gibi eğitimler veriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder