19 Eylül 2011 Pazartesi

ŞİİRE İNANANLARIN FESTİVALİ 24 EYLÜL'DE 100 ÜLKEDE

24 Eylül’de 100’e yakın ülkede ilk kez yapılacak Şiir Festivali “Değişim İçin 100 Bin Şair”in (100 Thousand Poets For Change) Türkiye ayağı İstanbul ve Mardin'de yapılacak.


Amerikalı şair ve editör Michael Rothenberg’in mimarı olduğu “Değişim İçin 100 Bin Şair” Avrupa’dan Ortadoğu’ya pek çok ülkede, farklı şehirlerde düzenlenecek. Ayrımcılık ve nefretin ele geçirdiği dünyada şairlerin ve şiire inananların hâlâ aynı yöne bakabildiğini kanıtlayacak etkinlik, sınırları kelimelerle değiştirmeyi hedefliyor.

Festivalin Türkiye ayağı genç şair Fırat Demir’in koordinatörlüğünde İstanbul ve Mardin’de gerçekleşecek. Türkiye’nin önde gelen şairleri 24 Eylül’de iki farklı kentte bir araya gelecek ve Türkiye’de yaşanan ayrımcılık, sansür, geciken barış ve kültürel kısıtlamalara karşı şiirin gücüyle yanıt verecekler.

İstanbul’da, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şair Seyhan Erözçelik’in anılmasıyla başlayacak paneller, gün boyunca Akbank Sanat Merkezi’nde devam edecek. Festival Mardin’de ise Mardin Sakıp Sabancı Kent Müzesi’nde gerçekleşecek.

0 yorum:

Yorum Gönder