20 Eylül 2011 Salı

24 EYLÜL'DE İKLİM İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

Bazı sivil toplum örgütleri, 24 Eylül Cumartesi günü, iklim değişikliğine dikkat çekmek, yaya merkezli ulaşım ve bisiklet yollarının yapılması için Ankara'da ''24 Eylül'de İklim İçin Harekete Geç'' adlı bir etkinlik düzenleyecek.


Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, bu yıl 24 Eylül'de küresel iklim eylemlerinin üçüncüsünün yapılacağını, dünyanın birçok kentiyle birlikte Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin'de etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

İklim değişikliğini durdurmak için artık fosil yakıt dünyasından hızla uzaklaşılması ve daha fazla enerji verimliliği, daha fazla iklim dostu enerjilerin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Çetin, ''Daha fazla toplu taşıma, yaya merkezli bir ulaşım ve bisiklet yollarının hızla gerçekleşmesi, yaya öncelikli yolların oluşturulması gerekiyor. Bunun için daha fazla beklemek yerine, var olduğumuzu ve istediğimiz dünyanın bu olduğunu sokaklarda göstermek istiyoruz'' dedi.

Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermek istediklerini belirten Çetin, 24 Eylül Cumartesi günü, saat 11.00'de Ankara Tren Garı önünde bisikletlilerle bir araya geleceklerini, bisikletlerle kent merkezinde dolaşacaklarını saat 12.30'da ise Güvenpark'ta yayalarla buluşacaklarını ve basın açıklaması yapacaklarını anlattı.

0 yorum:

Yorum Gönder