16 Ağustos 2011 Salı

TARİHİ ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE RESTORE EDİLECEK

Vakıflar Erzurum Bölge Müdürü Kenan Üngan, tarihi medrese önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, Tarihi Çifte Minareli Medrese'nin kapsamlı bir şekilde restorasyonunun yapılması için ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yaptıklarını söyledi.


Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 2008 yılında hazırlanan onarım projelerinin koruma kurulunca kabul edildiğini anımsatan Üngan, Çifte Minareli Medrese'nin kapsamlı bir çalışmadan geçeceğini belirterek, ''Çifte Minareli Medrese orijinaline uygun olarak restore edilecek. Bu süreçte medreseyi teste tabi tutan genel müdürlük, monitoring yöntemiyle medresenin taşıyıcı sisteminin yeraltı hareketlerine karşı duyarlılığını izledi. Malzeme analizleri yapıldı. Medresedeki tüm çiniler tek tek sayıldı, envanteri oluşturuldu'' dedi.

Yapının tarihi ve mimari özelliklerine uygun çalışmalar yapılacağını vurgulayan Üngan, Çifte Minareli Medrese'nin restorasyon çalışmalarının 2014 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, medresenin onarım çalışmasının ardından vakıf eserleri müzesi olarak kullanılacağını sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder