16 Ağustos 2011 Salı

ALTIN PORTAKAL ENGELLERİ YIKTI

8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, engelli vatandaşlar için betimlemeli özel gösterimler hazırlayacak. Festivalin, ‘Sinemaya Göz Kulak Olmak’ bölümünde, Altın Portakal-Uluslararası Engelsiz Film Festivali işbirliği çerçevesinde engelli hayatların anlatıldığı kısa film seçkisine de yer verilecek.


Engelsiz sinema keyfi, festival programı içinde Reha Erdem’in yönettiği ‘Kaç Para Kaç’, Derviş Zaim’in yönettiği ‘Cenneti Beklerken’ ve Egemen Ertürk’ün yönettiği ‘Çıngıraklı Top’ adlı filmler, görme ve işitme engelli sinemaseverlerle buluşturulacak.

Kısa film seçkisi Altın Portakal’ın ‘Sinemaya Göz Kulak Olmak’ programı kapsamında görme ve işitme engellilere yönelik kısa film seçkisine de yer veriliyor. Uluslararası Engelsiz Film Festivali aracılığıyla festival bünyesinde gösterimi yapılacak ‘Sen Olmak’, ‘Dans’, ‘İlk Bakış’, ‘1 Çizgi 1 Nota’, ‘Papillon’ adlı kısa filmlerin yönetmenleri arasında Levent Kazak ve Cansel Elçin gibi tanınmış sanatçılar da yer alıyor. Program içinde yer alan filmler, engelliler için ücretsiz.

0 yorum:

Yorum Gönder