25 Temmuz 2011 Pazartesi

TÜRKİYE'DE İLK KADIN MİZAH DERGİSİ


Leman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Karikatürist Tuncay Akgün, Türkiye'de ilk kez tüm çizerleri kadın olan ''Bayan Yanı'' dergisiyle kadın sorunlarına mizahen dikkat çekildiğini bildirdi.


Leman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Karikatürist Tuncay Akgün, geçmişte ''mizahı'' dergi olarak Türkiye'ye Gırgır dergisinin sevdirdiğini belirterek, günümüzdeyse Leman grubu adı altında ''Bayan Yanı'', ''Lemanyak'',''Harakiri'' dergilerinin bunu devam ettirdiğini anlattı.

Türkiye'deki kadın mizahçı sayısının dünyayı imrendirecek düzeyde olduğunu söyleyen Akgün, editörlüğünü yaptığı ''Bayan Yanı'' dergisini birçok kadın çizer ve eşi Ramize Erer ile çıkarttığını kaydetti.

Türkiye'de ilk defa tüm çizerleri kadın olan ''Bayan Yanı'' dergisiyle kadın sorunlarına mizahen dikkat çekildiğini belirten Akgün, bu bağlamda genç çizerlere yeteneklerini göstermeleri için yardımcı olduklarını söyledi. Karikatürist Tuncay Akgün, derginin üçüncü sayısını çıkarttıklarını belirterek, şöyle devam etti:

''Dergiyi projelendirip ilk sayısını çıkardıktan sonra beklediğimizden fazla dönüş aldık. Aynı zamanda dünyanın da ilgisini çektik. Bildiğimiz anlamda mizah dergilerini çoğunlukla erkekler çizdi. Ancak bugün zaman zaman erkeklerden daha iyi işler ortaya koyan kadın çizerlerimiz mevcut. Kadınlar, gazetelerde de dergilerde de sayısal olarak az oldukları için gölgede kalıyorlardı. Burada yaratıcı potansiyelin ne kadar büyük olduğu kanıtlanmış oldu.''

0 yorum:

Yorum Gönder