25 Temmuz 2011 Pazartesi

SAHNE SENİN TRABZON!

Trabzon’un ev sahipliği yapacağı 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF), Hüseyin Avni Aker Stadı’nda düzenlenen görkemli açılış töreniyle resmen başladı.

Sunuculuğunu Korhan Abay'ın yaptığı tören öncesinde stada giren Başbakan Erdoğan, protokol tribünde bulunanlarla tokalaştıktan sonra vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu. Başbakan Erdoğan açılış konuşmasında, müzik gibi edebiyat gibi sporun dilinin de evrensel bir dil olduğunu söyledi.

Törende Abay tarafından yapılan ''hoşgeldiniz'' konuşmasının ardından, ülkelerin tek tek sunumları ve tören geçişleri yapıldı. İlk olimpiyatlar Yunanistan'da yapıldığı için olimpiyat geçişine Yunanistan kafilesinin geçişiyle başlandı.

Türkiye, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na (EYOF) rekor sayıda oyuncu ile katılacak. Oyunlarda Türkiye, basketbol, hentbol, voleybol gibi takım sporlarının yanı sıra atletizm, bisiklet, judo, tenis ve yüzmede olmak üzere 9 branşta 140 sporcuyla mücadele edecek.

Bu sporcuların 72’si erkek, 68’i kız sporculardan oluşuyor. EYOF’da bugüne kadar düzenlenen 10 organizasyonun 8’ine katılan Türkiye, madalya sıralamasındaki en büyük başarısını en son Finlandiya’nın Tampere kentinde düzenlenen oyunlarda elde etmişti. Türk sporcular, toplam 38 ülkenin katıldığı Tampere 2009’da 4 altın, 1 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplamda 11 madalyanın sahibi olmuştu.

2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda 49 ülkeden 3 bin civarında sporcu 9 branşta madalya mücadelesi verecek. Olimpik oyunlar basketbol, voleybol, hentbol gibi takım sporlarının yanı sıra judo, atletizm, cimnastik, yüzme, tenis ve bisiklet branşlarında gerçekleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder