5 Mayıs 2011 Perşembe

'ROMAN' GİBİ FESTİVAL!


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilkini organize ettiği "Uluslararası Roman Festivali", 5-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında İzmit Sekapark alanında düzenleniyor.

Festival, 5 Mayıs 2011 Perşembe günü, yerli ve yabancı gösteri gruplarının davullu, zurnalı, tüm Roman unsurlarının yer alacağı büyük bir kortej ile başlayacak. Gün boyunca, Sanatçılar, Çiçekçiler, Bohçacılar, At Arabaları gibi aktiviteler ile renklenecek olan festival, farklı illerden gelen grupların halk dansları gösterisinden sonra "Hıdırellez Ateşi" yakılması ile devam edecek. Aynı akşam, dünyaca ünlü ve ülkemizde de çok sevilen Boşnak müzisyen Goran Bregoviç'in konseri yer alacak.

Festivalin 2. Günü olan 6 Mayıs 2011 Cuma günü, yine gün boyunca konser ve dans gösterileri düzenlenecek. Aynı akşam ise festivale katılanlar "Gypsy Queens Kings" konseri ile coşacaklar.

Hıdrellez günü büyük bir ateş yakıp üzerinden atlayarak yüzyıllardır gelen bir geleneği yaşatan Romanlar, 6 Mayıs gecesi de ateş yakıldıktan sonra geç saatlere kadar eğlenecekler. Ardından evlenmek isteyen 500 genç roman kızı geleneksel elbiseler giyerek sabaha karşı suya dileklerini bırakacaklar.

7 Mayıs 2011 Cumartesi günü bir ilk gerçekleştirilerek, "Bir Enstrüman Bin Roman" konseptiyle bin kişilik dev Roman Orkestrası'nın keman performansı ile festival katılımcılarına bir müzik ziyafeti yaşatılacak. Aynı gün Roman gelenekleriyle bezenmiş "Roman Kına Gecesi"nin canlandırılacağı renkli bir show da yer alacak.

"Dünden Bugüne Romanlar" fotoğraf sergisi, Roman Esnafları, Roman Çiçekçi Kızları, festival boyunca Sekapark'ta renkli görüntüleriyle izlenebilecek.

8 Mayıs 2011 Pazar günü olan festivalin son günü, yine zengin programlar ile devam edecek. Gündüz, Zuhal Topal'ın sunumu ile toplu nikah töreni ile evlenecek olan Roman çiftlerin nikahları, evlendirme programından tanıdığımız Zühal Topal'ın da katılımıyla kıyılacak.

Uzun zamandır özlemi çekilen Ciguli ve Orkestrası da nikah töreni sonrası bir konser verecek.Saat 21.00'de sahne alacak olan Roman Sanatçı Kibariye, en sevilen şarkılarıyla festivalin son konserini verecek.

0 yorum:

Yorum Gönder