5 Mayıs 2011 Perşembe

DÜNYA SANATINI BULUŞTURAN İZMİR SANAT BİENAL'İ AÇILDI


Ünlü ressam Seba Uğurtan'ın girişimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Uluslararası İzmir Sanat Bienal'i dün Fuar 3 ve 4 nolu salonlarında başladı. Etkinliğe 46 ülkeden 535 sanatçı 2 bin eseriyle katılıyor. Resim, heykel, fotoğraf gibi bir çok sanat dalına ev sahipliği yapacak etkinlik 11 Mayıs'a kadar açık kalacak. Maria Sezer'in üzümleri kalıplara sokarak yaptığı yaptığı düzenleme, Dilek Bilir'in keçeyi kullanarak yaptığı tarihi giysiler büyük ilgi görüyor.

İzmirli ünlü Ressam Seba Uğurtan, İzmir'de ilk kez düzenlenen organizasyonun 4 yıl süren bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. İzmir 2 bin eserle yapılacak bienalde sanatın başkenti olacak. Dünyanın önemli sanatçı ve akedemisyenleri kentte görsel bir etkinliğe imza atttığı İzmir Uluslararası Sanat Bienali Genel Direktörü Seba Uğurtan, "İzmir'in dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapıyor" dedi.

1. Uluslararası İzmir Sanat Bienali'nde 2 video art, 5 tezhip, 7 tekstil, 34 seramik, 380 resim, 2 performans, 15 özgün baskı, 24 heykel, 3 grafik, 8 fotoğraf, 10 yerleştirme, 2 ebru, 3 dijital art, 1 çini, 3 cam tekniklerindeki gerçekleşen eserler İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder