2 Aralık 2010 Perşembe

ÖLÜDENİZ EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Ölüdeniz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Ölüdeniz Edebiyat Günleri' başladı. Bu yıl sadece yöresel yazar ve şairin katılacağı etkinlik, geçen yıl ilk defa 'Ölüdeniz Şiir Günleri' olarak yapılmıştı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilecek Ölüdeniz Edebiyat Günleri'nin bu yılki ana teması 'Turistik Kentlerde Sanat ve Kültür Algısı' olarak belirlendi. Etkinlik kapsamında, kültürel etkileşimin ve değişimin hızlı gerçekleştiği turistik yörelerdeki sanat ve kültür konuları detaylı biçimde ele alınacak. Katılımcıların şiire doyacağı 2. Ölüdeniz Edebiyat Günleri, 2 gün boyunca devam edecek. Bugün başlayacak etkinliğin ikinci gününde, Fethiyeli şair ve yazarlar toplu imza günü yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, bu yıl aldıkları karar doğrultusunda Ölüdeniz Edebiyat Günleri'ni bölgesel bazda yapacaklarını belirtti. Etkinliğe sadece Fethiye'de yaşayan yazar ve şairlerin davet edildiğini aktaran Yılmaz, amaçlarının bölgenin değerlerine sahip çıkmak olduğunu kaydetti. Etkinliklerin katılımı artırmak için Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılacağını da ifade eden Keramettin Yılmaz, 2 Aralık Perşembe günü saat 13.00'de verilecek kokteylle birlikte yeni kitapların tanıtımın yapılacaktır. Sanatevi Müdürümüz Coşkun Karabulut ile emekli öğretmenlerimizden Şahsene Camız'ın yeni çıkardıkları kitapların tanıtımı ve imzası yapılacaktır. Arkadaşlarımıza destek vermeleri için bütün Fethiyelileri ve sanatseverleri etkinliğe davet ediyorum.' dedi.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder